Vakantie & Creativiteit; een supercombi

Op Creatieve Donderdag

 

Vier wist-je-datjes over wat vakantie doet voor je creativiteit.

Wist je dat;

• Een andere routine en minder stress, je creativiteit bevordert.  De zogenaamde alles-kan-niets-moet-modus maakt dat er ruimte komt voor andere dingen.

• Als je jezelf onderdompelt in nieuwe indrukken, de nieuwe inzichten vanzelf komen.  Het ontmoeten van nieuwe mensen en opdoen van nieuwe indrukken maken dat je denkwereld als het ware wordt opgerekt.

• Dagdromen alles behalve nietsnutten is.  Zo’n vakantie-rust-moment; aan het strand, al vissend of fietsend is ontzettend goed voor je vrije denken. Het lijkt nietsnutten, maar dagdromen en rustgevende geluiden zoals het kabbelende water en de ruisende wind leiden tot veel frissere ideeën dan anders. Wel handig om die ideeën na je dagdroomsessie op te schrijven voor als je weer thuis bent.

• Boeken lezen een creativiteitsboost geeft. Verdiep je in een nieuw onderwerp en er gaat een wereld voor je open. Lees iemand anders lievelingsboek en je hebt weer hele nieuwe gespreksstof.

Maar het leukste is dat je vakantie-creativiteit na je vakantie langer aanhoudt dan je vakantiegevoel.

Ik wens je een heerlijke vakantietijd.

#creatieve #donderdag #vakantie #creativiteit #supercombi #wistjedat #lezen #dromen #lummelen #nieuwedingen #vakantietijd #vakantiegevoel