Op Creatieve Donderdag…

Op Creatieve Donderdag…

Als je gaat nadenken over je creativiteit, of je het wel of niet bent, of dat wat je hebt gemaakt of bedacht wel of niet een creatieve oplossing of goed idee is dan blijf je vaak in een cirkeltje ronddraaien en twijfelen.
De kans is groot dat je het helemaal plat redeneert en rationaliseert zodat het idee/ de oplossing rechtstreeks de prullenbak in gaat of op de plank belandt.
 
Zo jammer, want creatief zijn is namelijk niet iets was je met je hoofd doet, maar vooral met je gevoel. Je vindt iets mooi of je vindt iets lelijk, je weet het binnen een nano-seconde. Daarna pas, als iemand je vraagt om uit te leggen waarom je iets mooi of lelijk vind, ga je erover nadenken en woorden aan geven.
 
Als je aan het creëeren bent, je hebt iets gemaakt of bedacht, en je betrapt jezelf op teveel denken, twijfelen, wel of niet doen, ga dan eens voelen.. voelt het licht of voelt het zwaar. Voelt het zwaar, kijk dan uit voor ‘gevaar’. En voelt het voelt licht, dan is het dat waar je op richt.
 
Met voelen behaal je ook je doelen, want als iets goed voelt houd je het langer vol. Bovendien kost het je een stuk minder energie om de aanhouder te zijn en te winnen.
 
#inspiratie #sparren #doen #creatievedonderdag #zakelijkecreativiteit #creativelifehappylife