Geef je Creativiteit de Ruimte

Op Creatieve Donderdag

 

‘Geef je creativiteit de ruimte.  

Laat de neiging jezelf met anderen te vergelijken los.’

Deze quote is van Brené Brown uit haar boek De moed van Imperfectie.  Een verhelderend boek, waarin ze haar onderzoek/ontdekkingstocht naar een bezield en gelukkig leven leiden beschrijft.

Ik hou ervan hoe ze populaire woorden als authenticiteit, veerkracht, moed, compassie, intuïtie in tien wegwijzers op basis van wetenschappelijk onderzoek opnieuw definieert.

In Wegwijzer 6 vertelt ze over haar relatie met creativiteit. Hoe ouder ze werd, hoe minder waarde ze aan creativiteit hechtte en hoe minder tijd ze eraan besteedde. Ze vond zichzelf niet zo’n creatief type, ze had haar handen vol aan echt werk, ze moest scoren en presteren.

En toch ontdekte ze dit; ‘Ik ben niet zo creatief’ slaat nergens op. Er bestaan geen creatieve of oncreatieve mensen. Er bestaan alleen mensen die hun creativiteit gebruiken en mensen die dat niet doen. Ongebruikte creativiteit verdwijnt niet zomaar, maar blijft aanwezig in ons leven totdat we haar uiten, volledig laten wegkwijnen of verstikken door wrok en angst.

En dat is nog maar 1 van haar ontdekkingen, wordt vervolgd dus. 

Geef jij je creativiteit de ruimte?   

ruimte creativiteit #creatievedonderdag