Doe jij aan dromen?

Op Creatieve donderdag

Doe jij aan dromen? ? Dromen, ik deed er niet aan. En dan bedoel ik dagdromen, over wat je allemaal zou willen, kunnen, doen of over (zakelijke) succes. Om met Marco’s woorden te spreken, (incl. creatieve aanpassing); “de meeste dromen zijn bedrog want als ik wakker word is de realiteit er toch”. Zingt overigens niet zo lekker hoor. Totdat ik las over het droomsucces van Walt Disney.

In NLP noemen ze het de Walt Disney Strategie. Voor een nieuwe film vormde Walt Disney 3 teams. Het eerste team begon met dromen, niets was onmogelijk. Deze dromen gingen dan naar team 2; zij waren de denkers en bedachten hoe de dromen te realiseren waren. Tenslotte deed team 3 de realisteitstoets; zij kwamen met de kritiek, bezwaren, onmogelijkheden etc. Vandaar uit ging het hele pakketje dan weer naar het droomteam, net zo lang tot iedereen tevreden was. Ik betrapte mezelf erop dat ik eigenlijk helemaal geen droomfase had, wel veel creatieve ideeën, maar die haalde team 2 niet eens want met al mijn bezwaren en kritiek waren ze allang in het vakje ‘onmogelijk’ beland.

Tegenwoordig durf ik ‘onmogelijke’ ideeën te laten rijpen. Oplossingen en inzichten een kans geven om zich te ontvouwen. Ik zeg aanrader!

Durf jij te dromen?

sparren inspiratie doen