Creativiteitsmachine

Op Creatieve Donderdag

Op Creatieve Donderdag…

 

Oeps, time flies…. zomaar 2 creatieve donderdagen voorbij zonder post. De afgelopen 2 weken werd het gewoon creatieve donderdag maar ik was zo creatief bezig dat ik er geen post meer uit kon persen.  De ene donderdag ging al mijn creativiteit op aan het vormgeven van een werkboek voor een opdrachtgever van mij. De volgende donderdag zat al mijn creativiteit in een ‘vertaling’ van tekst naar de online etalage/website voor een andere opdrachtgever. 
 
Vandaag even een doodle moment, kleine tekeningetjes in hoekjes van notitieblokken, losse blaadjes etc. Even lekker alle gedachten laten fladderen en ondertussen gedachteloos lijntjes trekken, stippenpatronen zetten, bloemetjes en hartjes tekenen. Het lijkt messie, lummelen, je tijd verdoen, maar ooh wat wordt mijn creativiteitsmachine daar blij van. 
 
In zijn Ons creatieve brein beschrijft Dick Swaan creativiteit als het maken van nieuwe combinaties uit de enorme stroom informatie die ons bereikt vanuit de buitenwereld en die opborrelt in ons brein. Dat maakt creativiteit tot een hersenproces. En onze hersenen tot creativiteitsmachine.
Het zit dus gewoon tussen je oren! 😉 
 
Hoe olie jij je creativiteitsmachine?

 

#creatievedonderdag #doodlemoment #creativiteit #inspiratie #sparren #doen 

#ideas #zakelijkcreatief #creativelifehappylife #socialmedia #zelfdoen #samendoen