fbpx

blog01

Afgelopen week had ik het er nog over met een vriendin. Ze is super creatief en schudt makkelijk 50 kleurplaten, in een maand, uit haar potlood voor een uitgever van kleurboeken. Ze kan zoveel vertellen over symboliek in tekeningen, kleurgebruik, technieken. Genoeg content voor minimaal 10 blogs. Maar nee, dat ging ze echt niet delen hoor.
Want; “Wie vindt dat nou interessant?!” “Daar heeft iemand anders al overgeschreven….,” en als laatste, hele belangrijke “Wat zullen anderen ervan vinden?!”. Kortom dat was niet mijn vriendin, maar Miep Kritiek en Bep Perfect aan het woord.

Inmiddels heb ik wel door dat wanneer je start met je eigen bedrijf, je daarmee automatisch de uitdaging ‘zichtbaarheid’ bij krijgt. Want zonder etalage gaat je winkel het niet redden. Je kunt nu eenmaal niet meer voorbij gaan aan de commerciële kracht van bloggen, nieuwsbrieven en social media. Zeker niet als je product Online werken is.

Stiekem herken ik al haar hersenspinsels als geen ander. Want dit is ook mijn eerste echte blog. Maar eigenlijk is het een vreemd ding, we delen van alles en nog wat op Facebook, Instagram, Pinterest, aan privé zichtbaarheid geen gebrek. Maar zodra het dan gaat om commerciële zichtbaarheid wordt het ineens heel ingewikkeld.

En toen las ik een artikel van Marije Bovenkamp van schrijfzin.com. Ze schrijft rake dingen als “En vind je dat het op jouw leeftijd niet eens tijd wordt om je even helemaal niets aan te trekken van wat anderen ervan vinden.” En als kers op de taart schrijft ze dat er “voor ieder blog een lezerspubliek is” Of dat er 20 of 200 zijn dat doet er niet toe, als je uit die 20 lezers 3 nieuwe klanten krijgt ben je toch zielsgelukkig? En zo is het maar net!

Dus zie hier, de blog bij het woord. Mijn bloggende leven is begonnen….

Voor jou en je bedrijf!

Tot de volgende blog!

Heb je een vraag? Stel 'm gerust.